Пять мудрих і пять нерозумних "Дів". Хто вони?

«Тоді подібно буде Царство Небесне десяти дівам, які, взявши світильники свої, вийшли назустріч нареченому. З них п'ять було мудрих і п'ять нерозумних. Мудрі ж, разом зі світильниками своїми, взяли масла в посудинах своїх». (Мтф.25:1-14)
Мудрі діви, що мають масло – це прообраз зібрань людей правдивої Віри, які поклоняються Богові в Дусі Істини, зберігають і неухильно виконують вірне розуміння Його Волі. Нерозумні діви – це ті релігійні спільноти, які називаються ім'ям Христа але, не маючи вірного розуміння Бога, не виконують Його Волі.
Такий стан різних християнських вір є характерною ознакою того важливого часу становлення Царства Божого, коли повинно здійснитися повне єднання (шлюб) правдивої Церкви, зі святим образом Христа, з відкритою в Ньому повнотою Премудрості Волі Божої.

«Нерозумні, взявши світильники свої, не взяли із собою масла». Різні напрямки номінального християнства взяли різні буквалістькі доктрини й представляють їх своїми «світильниками». Без Святого Духа правдивого розуміння Волі Бога такі «діви» вийшли на поле релігійної діяльності з порожнім містичним очікуванням зустрічі із Христом на небі.
«А як наречений забарився, то задрімали всі й заснули». Коли очікуваний час великого духовного пробудження й повного єднання з Духом Христового Науки заповільнився, і в умовах уседозволеності навколишня гріховна тьма «покрила землю» - тоді різні християнські конфесії, приспані оманливою волею, в стані спокою, «заснули», тобто залишилися задоволені своїм, «лаодикійським» станом. (Откр.3:17-19)
«Але опівночі пролунав крик: от, наречений іде, виходьте назустріч йому».
Опівнічна темрява беззаконня стала вже нестерпною. Загрозливі трагічні проблеми життя стали явними. Змушуваний безвихідним станом, світ звернеться до пошуку порятунку. Тоді «пролунає крик» про настання нового великого часу. Народи, випробувавши трагізм своєї історії, переповненої трагедіями, дозріває до прийняття свідчення про правдиве, не міфологічне явище Христа. «Крик» - це заклик вірного народу Божого, звернений до християнських вірувань, щоб вони зі своїми «світильниками», вийшли на зустріч великого явища - єднання з повнотою одкровення Істини Волі Бога, повного єднання з Духом Премудрості Христа, щоб виявити світові правдиве, рятівне Світло духовного просвіти. «Сурмите трубою на Сіоні й бийте тривогу на святій горі Моєї»; (Иоіьл.2:1-)

«Тоді встали всі діви ті і поправили світильники свої».
У цей відповідальний час духовного пробудження християнські напрямки почнуть інтенсивно поправляти свій дрімучий духовний стан, щоб бути готовими сприйняти й виявити світові повноту Духа Істини Христа. Тоді, коли перед очевидною досконалістю Його Вчення вже буде змушена схилитися вся мудрість світу, з усіма її системами правління, що вичерпали свій гріховний «ресурс».
«Тому що настане день Господа Саваофа на все горде й зарозуміле й на все звеличене, - і воно буде принижене». (Ис.2:11,12 «Повстань, світися, тому що прийшло світло твоє, і слава Господня зійшла над тобою. Тому що поникнуть горді погляди людини, і високе людське принизиться; і один Господь буде високий у той день. От, тьма покриє землю, і морок - народи; а над тобою засяє Господь, і слава Його з'явиться над тобою. І прийдуть народи до світла твого, і царі - до ясного над тобою сяйву». (Ис.60:1-4)
«Нерозумні ж сказали мудрим: дайте нам вашого масла, тому що світильники наші гаснуть».
Традиційні християнські вірування зі своїми догмами, позбавленими правдивої духовності, побачили себе тією збідненою жебрачкою й духовно сліпою «Лаодикійською» Церквою, що не готова й не здатна сприйняти невідомі їй духовні Христові одкровення. (Откр.3,14) Вони визнають, що їх «світильники» в обставинах нового часу явно гаснуть. Цей їхній стан змусить звернутися за святим Духом Істини (маслом) до тих що мають його.
« А мудрі відповідали: щоб не трапилося недоліку і в нас і у вас, підіть краще до тих, що продають і купите собі».
Християни, віра яких стверджується на святому Духові Істини Слова Божого, на духовному розумінні Святого Писання, «відповідали»: щоб не утворився загальний недолік розуміння Істини Волі Бога, не слід змішувати традиційні, догматичні поняття із духовним одкровенням Слова Божого. Краще в благоговінні зверніться до першоджерела Істини, до дослідження Писань, до Слова Божого, записаного Його посланниками, керованими Духом Істини.
«Коли пішли вони купувати, прийшов наречений, і готові ввійшли з ним на шлюбний бенкет, і двері зачинилися»;
Коли традиційні християни звернулися до дослідження Писань пророків і апостолів, вони побачили себе далеко віддаленими від принципів Волі Божої, у всій повноті вираженій Богом у Премудрості Його Заповідей і в Євангельській Науці Христа. Їх задогматизовані вірування, успадковані від іудаїзму і всесвітніх соборів, що спотворили Волю Бога, залишилися в напівязичницькому стані, далекомуд від Духа Істини Христа.
«Не знаю вас» - відповів Ісус на їхні посягання бути причетними до святості Його імені.
«Отже, пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години, у який час прийде Син Людський». (Матф.25:13)
Христос закликає постійно перебувати в духовному стані, щоб у Світлі пророчих Одкровень бачити ознаки часу, у якому здійснюються великі Божі пророцтва. Він дорікав фарисеїв у тім, що вони, виходячи з буквалістського тлумачення Писань, не вміють розрізняти ознаків часу, і внаслідок духовного неуцтва не побачили в Ісусові з Назарета Сина Людського й відкинули пришестя Христа.
Сучасне номінальне християнство, перебуваючи в полоні традиційного, т. зв. богослов'я, також не може розрізняти знамень часу, які вказують на наближення Господнього Дня, пришестя Месії, коли «царство світа стане царством Бога нашого і Христа Його…(Откр.11:15)
На питання фарисеїв, коли прийде Царство Божие, Христос відповідав: «не прийде Царство Божие примітним образом, (Лук.17:20)
Прихід Царства Божого виражається духовними процесами, які вже стають помітними у світі, хоч і відбуваються ще не зовсім явно.
Свобода совісті й віросповідання, загальна освіта, заборона в багатьох країнах смертної кари, різні соціальні програми захисту знедолених, відміна обов'язкової служби в арміях, початок масових виступів за мир проти всякого насильства й ін.
Якщо «мудрі діви», тобто Зібрання праведників - правдива Церква стверджуються на непорушному виконанні Волі Бога і Одкровенні Його пророків, то вона вірно розуміє процеси, що відбуваються у світі; у своїх «світильниках» має масло, тобто дотримуючись Науки Христа, побачить Його пришестя.
Пророкуючи цей час, пророк попереджає, що релігії в образі «нерозумних дів », позбавлені пророчого розуміння, і осліплені різними буквалістськими догмами, будуть войовничо ставитись і діяти проти Правдивої Церкви, в «тілі» якої пришестя Христа з'явиться дивним.(2Фес.1:10)
«Але й сам Іуда буде воювати проти Єрусалима». (Зах.14:14) Тому, що зіпсувавши дорогу життя, споконвічно відкриту через патріархів, Мойсея й пророків, «Багато днів Ізраїль [буде] без Бога Істинного, і без священика що вчить, і без закону;» (2Пар.15:3-5) Це пророцтво відноситься не тільки до буквального Ізраїлю, але й до того християнства, що спотворило правдиву сутність Волі Бога. Як іудаїзм, осліплений фарисейським буквалізмом, віддала смерті Христа і його перших послідовників, так державна релігія, спотворивши Євангельську Науку Христа, переслідувала й віддавала на смерть вірних християн.
Залишаючись у полоні містицизму, магізму й різних релігійних «ізмів», сучасне номінальне християнство воює проти Зібрань праведників, Церкви - Нареченої Ісуса Христа, яка відкриває світові Його правдиву сутність, відкриває в Ньому духовний образ і подобу Бога.
Пророцтво Святого Писання говорить про ті часі, коли здійсниться духовне відродження псевдорелігійного народу, полоненого гріховною тьмою беззаконня.
« і поверну полон Іуди і полон Ізраїлю улаштую їх, як спочатку, і очищу їх від усього нечестя їх, яким вони грішили переді Мною, і прощу всі беззаконня їх, якими вони грішили переді Мною і відпали від Мене. І буде для мене [Єрусалим] радісним ім'ям, похвалою й честю перед всіма народами землі, які почують про всі блага, які Я зроблю йому, і здивуються й затріпотять від всіх благодіянь і всього благоденства, що Я доставлю йому.(Иер.33:7-9)
Для здійснення цього величного визначення Бог говорить: «И укладу в той час для них союз із польовими звірами і з птахами небесними, і із плазунами по землі; і лук, і меч, і війну винищу від землі тієї, і дам їм жити в безпеці. І обручу тебе Мені навік, і обручу тебе Мені в правді й суді, у доброті й милосерді. І обручу тебе Мені у вірності, і ти пізнаєш Господа.» (Ос. 2:18-23)
«Не будуть робити зла й шкоди на всій святій горі Моїй, тому що земля буде наповнена пізнанням Господнім, як води наповнюють море». (Iс.11:9)
«Тому що так говорить Господь Саваоф: ще раз, і це буде незабаром, Я потрясу небо й землю, море й сушу, і потрясу всі народи, і прийде Бажаний всіма народами, і наповню будову цю славою, говорить Господь Саваоф». (Аг.2:7)скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно
0
-->